
آموزش بهترین روش مصرف سیر (از زمان خوردن تا انواع سیر)
مصرف سیر خام 🧄 به صورت ناشتا و همراه عسل مثل یک معجزه برای حفظ سلامتی بدن شماست. سیر را باید به روش و در زمان درست مصرف کرد تا بیشترین سود را از آن برد. سیر در انواع غذاها قابل استفاده است و بهترین نوع مصرف آن در صبح ناشتا است. پس اگر میخواهید به بهترین شکل از تمام خواص بینظیر سیر خام و سیر سیاه بهرهمند شوید، تا پایان این مطلب از آی آر میکس با ما همراه باشید تا زمان و روش صحیح مصرف سیر را بدانید.
بهترین روش مصرف سیر خام
The Best Way to Consume Raw Garlic
سیر منبع غنی از آلیسین و گوگرد است که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. طعم و بوی متمایز سیر ناشی از وجود آلیسین است که، هنگام له یا خرد کردن سیر خام تولید میشود.
طبق تحقیقات آلیسین تقویت کننده عملکرد سیستم ایمنی بدن است. این ماده از بدن در برابر بیماریهایی قلبی و سرطان محافظت میکند.
با این حال، مطالعات نشان دادهاند که سرخ کردن، جوشاندن، گرم کردن یا ترشی انداختن سیر، مقدار قابل توجهی از آلیسین سیر را کاهش میدهد. بنابراین، اگرچه سیر پخته فوایدی زیادی دارد، اما خوردن سیر خام با آب باعث جذب بیشتر مواد مغذی میشود. در ادامه این پست آموزشی، روشهای مؤثر مصرف سیر خام و سیر سیاه را معرفی میکنیم تا بتوانید از خواص شگفتانگیز سیر در شب و روز بیشترین بهره را ببرید.
خواص سیر خام برای سلامتی
تقویت کننده سیستم ایمنی بدن: مطالعات نشان میدهد سیر موجب کاهش التهابات بدن و تقویت عملکرد سیستم میشود. درعین حال غنی از آنتیاکسیدانها و ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین میباشد.
تضمین کننده سلامت قلب: برخی تحقیقات نشان دادهاند که سیر ممکن است با کاهش فشار خون و سطح کلسترول خون به سلامت قلب کمک زیادی کند.
کاهش سطح قند خون: سیر سطح قند خون ناشتا را کاهش میدهد و با بهبود تنظیم قند خون برای مدیریت دیابت نوع ۲ مفید است.
محافظت از سلامت مغز: بنابر مطالعات پزشکی حیوانی مصرف سیر خام یا عصاره سیر کهنه، مغز و حافظه را تقویت میکند.
عوارض احتمالی خوردن سیر خام
اگرچه سیر خام فواید ارزشمندی برای سلامتی بدن دارد، اما چندین ایراد بالقوه در آن وجود دارد که باید در نظر گرفت. سیر خام طعم و بوی قویتری نسبت به سیر پخته دارد. افرادی که مبتلا به بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) هستند، بهتر است مصرف سیر را برای جلوگیری از سوزش سر دل محدود کنند.
در واقع، ترکیبات خاصی در سیر خام وجود دارند که ممکن است دستگاه گوارش را تحریک کنند که درنهایت باعث احساس سوزش در قفسه سینه یا معده میشوند.
سیر همچنین ممکن است با جلوگیری از تشکیل لختههای خون، خطر خونریزی را افزایش دهد.
مصرف سیر خام برای افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند باید با مشورت پزشک باشد.
روش های مصرف سیر خام
سیر گیاهی معطر و شفابخش است که قرنهاست به عنوان دارویی طبیعی در پزشکی و تغذیه سالم جایگاه ویژهای پیدا کرده است. بسیاری از افراد طعم تند و بوی قوی آن را چندان خوشایند نمیبینند، اما با وجود خواص بینظیری که دارد از معایب آن چشمپوشی میکنند. اما چطور باید سیر را بهصورت خام مصرف کرد بدون اینکه طعم یا بوی آن برای کسی آزاردهنده نباشد؟ در این مطلب، مصرف سیر خام و سیاه را به روشهای متنوع، کاربردی و حتی خوشمزه معرفی میکنیم. هریک از روشهای زیر علاوهبر حفظ سلامتی و ارزش غذایی بالا، بهراحتی در برنامه غذایی جای میگیرند.
خوردن سیر خام ناشتا
این روش بهترین نوع مصرف سیر برای جذب آلیسین است. آلیسین با خواص ضدباکتری و ضدویروسی که دارد بهترین خوراکی برای پیشگیری از بیماریهای ویروسی و عفونی است. در این روش مصرف چون سیر حرارت نمیبیند آلیسین موجود در آن حفظ میشود. نحوه خوردن سیر خام ناشتا به این صورت است که ابتدا یک تا دو حبه سیر را پوست بکنید، له کنید یا ریز خرد کنید.
حدود ۱۰ دقیقه اجازه دهید در مجاورت هوا بماند، سپس بخورید.
سیر را با آبلیمو یا عسل قورت دهید تا طعم آن آزاردهنده نباشد.
نکته مهم: مصرف سیر خام با معده خالی در برخی افراد موجب سوزش معده می شود.
خوردن سیر با عسل
ترکیب سیر لهشده با عسل بهترین روش برای تقویت بدن در برابر انواع بیماریهایی که در فصول سرد شایه میشوند.
در این روش ۳ تا ۵ حبه سیر را له کرده و در یک شیشه کوچک با عسل مخلوط کنید. روزی یک قاشق مرباخوری از آن بخورید.
سیر دم کرده
کاهش فشار خون و کلسترول از مهمترین خواص مصرف سیر دم کرده است. سیرهایی که خرد کردید را در یک فنجان آب جوش بریزید و ۵ دقیقه صبر کنید. در آخر مخلوط را صاف کنید و بنوشید. این روش معمولا برای افرادی که سیر خام را نمیتوانند بخورند توصیه میشود.
خوردن سیر پخته همراه با غذا
اگر مصرف سیر خام برای معدهتان سنگین است سیر را همراه با غذا استفاده کنید. با اینکه بخشی از آلیسین سیر از بین میرود، ولی هنوز بعد از پخت مقدار قابل توجهی از خواص آن حفظ میشود. سیر را بهصورت بو داده، کبابی یا پختهشده در انواع غذا مانند پیتزا خانگی، آش و سوپها استفاده کنید. در این روش سیر بسیار مفید و ملایمتر برای معده است.
بهترین روش مصرف سیر سیاه
سیر سیاه (Black Garlic) از نوع تخمیرشدهی سیر معمولی است. سیر سیاه طعمی ملایم و شیرین دارد که خواص دارویی آن دو برابر شده است. معمولا سیر سیاه برای لاغری و کاهش وزن به عنوان یک مکمل طبیعی و مؤثر کاربرد دارد. بهترین روش مصرف سیر سیاه برای لاغری مصرف ناشتا است. صبحها ۱ تا ۲ حبه سیر سیاه را با معدهی خالی مصرف کنید. این کار متابولیسم بدن را تقویت کرده و چربیسوزی را افزایش میدهد. میتوانید سیر سیاه را به انواع سالاد، سوپ، یا غذاهای سبک مانند پیش غذاهای جذاب اضافه کنید.
معجون سیر و لیمو
برای تهیه معجون سیر و لیمو، ابتدا یک حبه سیر سیاه را له کنید. سیر سیاه له شده را با مقداری آب گرم و چند قطره لیموترش ترکیب کنید. این نوشیدنی یا معجون بهترین ترکیب برای پاکسازی بدن و کاهش اشتهای کاذب است. این دستور مصرف معمولا برای افرادی است به دنبال لاغری سالم و بدون عوارض هستند.
مصرف روزانه سیر سیاه
طعم شیرین و ملایم سیر سیاه و عدم نیاز به پخت آن بهترین دلیل برای مصرف سیر به عنوان میانوعده است. سیر سیاه انتخابی مناسب برای رژیمهای غذایی کمکالری است. بنابراین بهتر است در طول روز، ۱ تا ۲ حبه سیر سیاه را صورت میانوعده سالم مصرف کنید.
این کار علاوهبر تنظیم قند خون باعث کاهش میل به مصرف شیرینی و تنقلات در طی روز میشود.
خوردن کپسول سیر
کپسول سیر بیشتر به افرادی توصیه میشود که نسبت به بوی سیر حساس هستند. پس اگر دوست ندارید دهانتان بوی سیر بدهد یا سیر خام باعث سوزش معدهتان میشود، حتما از مکملهای کپسولی سیر استفاده کنید. البته قبل از خرید کپسول سیر توجه کنید که کپسول حاوی آلیسین فعال باشد.
بهترین زمان خوردن سیر خام
صبح ناشتا: در این زمان بدن خالی است و جذب مواد فعال سیر بهتر انجام میشود. مصرف سیر خام ناشتا باعث سمزدایی بدن، تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون میشود.
شب قبل از خواب: مصرف سیر قبل از خواب شبانه باعث آرامسازی بدن و تقویت عملکرد کبد و قلب میشود. در نتیجه، وقتی قبل از خواب سیر میخورید، بدنتان پاکسازی میشود و خواب آرام و باکیفیتی را تجربه میکنید. پس از خواص خوردن سیر خام در شب غافل نشوید.
بعد از غذا: مصرف سیر سیاه و خام پس از غذا میتواند به هضم بهتر و جذب بیشتر مواد مغذی کمک کند.
جمع بندی
سیر، یک اکسیر طبیعی و پرخاصیت در سبد غذایی شماست. این خوراکی یک چاشنی ساده نیست؛ بلکه دارویی معجزهگر برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن، کنترل فشار خون و درمان بیشتر بیماریهاست. فرقی ندارد سیر را خام بخورید یا با غذاها ترکیبش کنید. مهم این است که حتما آن را در وعدهای غذایی خود وارد کنید. اگر بوی تند سیر شما را اذیت میکند میتوانید سیر سیاه مصرف کنید. همچنین ترکیب سیر با عسل و لیمو گزینهای خوشطعم خواهد بود. حتما مصرف متعادل و منظمی داشته باشید. روشی را انتخاب کنید که با شرایط گوارشی و سبک زندگیتان هماهنگ باشد ولی هرگز آن را حذف نکنید.
سوالات متداول
اگر هر روز سیر بخورید، سیستم ایمنی بدن قویتر شده و فشار خون و کلسترول کاهش مییابد. بدن در برابر التهاب و عفونت مقاومت بیشتری پیدا میکند. ولی باید در مصرف سیر خام تعادل را رعایت کرد تا دچار مشکلات گوارشی نشوید. جویدن جعفری تازه، دانه هل یا نوشیدن چای نعناع کمک زیادی به کاهش بوی سیر در دهان میکند.اگر هر روز سیر بخوریم چه اتفاقی برای سلامتی مان می افتد؟
سیر برای چه کسانی ضرر دارد؟
برای کاهش بوی بد سیر چه کار کنیم؟
نظرات و پیشنهادات شما؟
آیا شما هم تجربه یا روشی خلاقانه برای مصرف سیر خام دارید؟ اگر روش بهتری برای مصرف سیر خام دارید که بوی آن را کمتر کند، تجربهتان را با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید. شاید راههای بهتری هست که ما از آن بی خبر هستیم.